Haal wat stenen uit je tuin en zet er wat planten en kippen neer en je krijgt steeds weer leuke verrassingen. Zoals vanmorgen deze paar gele frambozen, gek genoeg gaat deze plant voor de tweede keer bloeien. Lekker.
De kuikens worden steeds groter en plannen voor een groter hok worden ook gemaakt. Er is steeds meer interesse voor onkruid en ze vinden het heerlijk om de braam in toom te houden. Wat een makkelijke oplossing he?
De kuikens gaan ook wat lager piepen dus verwacht ik binnenkort echt gekakel. Ze zijn nog steeds zeer op ons gesteld en komen graag op de hand zitten om geaaid te worden. Nicky soms iets minder maar er ontstaat een nieuw ritueel rond kwart voor vijf. Als ik dan thuiskom van mijn werk en even bij ze kijk, vliegt zij op mijn schouder terwijl ik een ander vasthoud.
Soms ook wat minder leuke verrassingen in de tuin. Onze palmkolen zijn erg aangevreten (slakken of rupsen?) en de courgetteplanten kregen door het natte weer afgewisseld met hitte een soort rare vlekken op de bladeren. Wegknippen van de bladeren helpt wel en we zien nu weer courgetjes groeien.
En nog steeds kakelvers eten? Ja natuurlijk. Bonnie en Jet vonden dat we ons maar moesten laten inspireren door de vele kookboeken
We gingen aan de slag met de kruidenbak. We maakten onder andere deze erwtenmuntrisotto uit de folder van de Colruyt.
- Verwijder de harde uiteindes van de asperges en snij daarna in stukjes van 3 cm. Hou de topjes apart.
- Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. zeste nodig) en pers de citroen uit.
- Rits de blaadjes van 3 takjes munt en snipper de blaadjes fijn. Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding
Maar ook deze gebakken brie naar het boek The Forest Feast (echt een aanrader voor feestjes - alles vegetarisch en snel en makkelijk klaar). In het boek wordt een ronde brie gebruikt maar verder wijkt mijn versie nauwelijks af. Gewoon simpel houden met bladerdeeg, brie en kruiden en daarna dippen met een stukje stokbrood.
Tot de volgende keer.
De kuikens worden steeds groter en plannen voor een groter hok worden ook gemaakt. Er is steeds meer interesse voor onkruid en ze vinden het heerlijk om de braam in toom te houden. Wat een makkelijke oplossing he?
De kuikens gaan ook wat lager piepen dus verwacht ik binnenkort echt gekakel. Ze zijn nog steeds zeer op ons gesteld en komen graag op de hand zitten om geaaid te worden. Nicky soms iets minder maar er ontstaat een nieuw ritueel rond kwart voor vijf. Als ik dan thuiskom van mijn werk en even bij ze kijk, vliegt zij op mijn schouder terwijl ik een ander vasthoud.
Soms ook wat minder leuke verrassingen in de tuin. Onze palmkolen zijn erg aangevreten (slakken of rupsen?) en de courgetteplanten kregen door het natte weer afgewisseld met hitte een soort rare vlekken op de bladeren. Wegknippen van de bladeren helpt wel en we zien nu weer courgetjes groeien.
En nog steeds kakelvers eten? Ja natuurlijk. Bonnie en Jet vonden dat we ons maar moesten laten inspireren door de vele kookboeken
We gingen aan de slag met de kruidenbak. We maakten onder andere deze erwtenmuntrisotto uit de folder van de Colruyt.
Groene risotto
Hoofdgerecht | Vegetarisch |
Gerechten met kaas,
Gerechten met kaas,
4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Ingrediënten
- 100 g erwten (diepvries)
- 1 bussel groene asperge
- 250 g peultjes
- 1 onbehandelde citroen
- 1 plantje munt (vers)
- 2 sjalotten
- 2 eetl. geraspte parmezaan
- 2 eetl. boter
- 300 g risottorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 8 dl groentebouillon (1 of 1.5 blokje opgelost in 8 dl heet water)
- 2 eetl. olijfolie
Voorbereiding
(10 min.)- Verwijder de harde uiteindes van de asperges en snij daarna in stukjes van 3 cm. Hou de topjes apart.
- Rasp de schil van de citroen (u hebt 2 eetl. zeste nodig) en pers de citroen uit.
- Rits de blaadjes van 3 takjes munt en snipper de blaadjes fijn. Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding
(25 min.)
1 Kook de
aspergestukjes 3 min. in lichtgezouten water. Voeg de peultjes toe en
kook nog 3 min. Giet af en spoel onder koud water.
2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de fi jngesnipperde sjalotten glazig.
3 Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min.
4 Giet er de witte wijn bij en laat volledig verdampen.
5 Voeg enkele eetlepels groentebouillon toe en laat 18 min. afgedekt sudderen
op een matig vuur. Voeg de rest van de bouillon beetje bij beetje toe en roer af en toe voor een smeuïge rijst.
6 Voeg de asperges, de peultjes en de aspergepunten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst.
7 Doe er de diepgevroren erwten bij en laat nog enkele minuten op het vuur staan.
8 Voeg het citroensap, de zeste en de fi jngesnipperde munt toe. Kruid met peper en zout.
9 Zet het vuur uit en voeg de boter en de helft van de parmezaan toe. Laat nog enkele minuten afgedekt rusten.
2 Verhit de olijfolie in een pan en bak de fi jngesnipperde sjalotten glazig.
3 Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min.
4 Giet er de witte wijn bij en laat volledig verdampen.
5 Voeg enkele eetlepels groentebouillon toe en laat 18 min. afgedekt sudderen
op een matig vuur. Voeg de rest van de bouillon beetje bij beetje toe en roer af en toe voor een smeuïge rijst.
6 Voeg de asperges, de peultjes en de aspergepunten 4 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de rijst.
7 Doe er de diepgevroren erwten bij en laat nog enkele minuten op het vuur staan.
8 Voeg het citroensap, de zeste en de fi jngesnipperde munt toe. Kruid met peper en zout.
9 Zet het vuur uit en voeg de boter en de helft van de parmezaan toe. Laat nog enkele minuten afgedekt rusten.
Afwerking
Verdeel de risotto over de borden, garneer met een takje munt en de rest van de geraspte parmezaan.Voedingswaarde
Energie: 462 kcal
Eiwitten: 12.1 g
Vetten: 15 g
Koolhydraten: 66 g
Maar ook deze gebakken brie naar het boek The Forest Feast (echt een aanrader voor feestjes - alles vegetarisch en snel en makkelijk klaar). In het boek wordt een ronde brie gebruikt maar verder wijkt mijn versie nauwelijks af. Gewoon simpel houden met bladerdeeg, brie en kruiden en daarna dippen met een stukje stokbrood.
Tot de volgende keer.
Ziet er heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderen