woensdag 30 juli 2014

Week 1 : Andijvie



Deze week : Ravioli alla Nicky



Nodig : verse andijvie, bloem type 00, bloem type semola, 1 ei, ricotta, beetje peper, beetje nootmuskaat, geraspte kaas.

Laten we beginnen!

Voor de vulling :

Was de andijvie en snij deze fijn.  Laat de andijvie vervolgens koken.
Meng de andijvie met 100 gram ricotta en de geraspte kaas.
Voeg naar smaak nootmuskaat en peper toe.


Voor de pasta :

Meng voor 100 gram pasta 50 gram bloem type semola met 50 gram type 00 en een ei.  Kneed tot een deeg en laat vervolgens in vershoudfolie ongeveer een halfuur in de koelkast rusten.

Rol het deeg uit en haal het vervolgens door de pastamachine.  Zorg voor mooie dunne bladen.

Leg steeds een klein lepeltje (dessertlepeltje) van de vulling op het vel pasta.   Leg het op voorgesneden vierkantjes van ca 7,5 bij 7,5 cm of kies zelf een vorm om de ravioli te maken.  Zorg dat er 2 cm rondom plaats is en maak het pastavel rondom nat (handig met een kwastje).  Vouw dubbel of leg er een nieuw vel bovenop.  Duw alle lucht weg en snijd bij.


Laat de ravioli ca 5 min koken in een pan met ruim water.  Als ze boven komen drijven zijn ze goed. 

Serveer de ravioli naar wens met een botersaus en salie of met geraspte kaas en pijnboompitten.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten